Charlotte Malik Strååt (YR) | Kroppsverkstan

Charlotte Malik Strååt (YR)

Charlotte Malik Strååt

Charlotte Malik Strååt är en erfaren yogalärare som gick sin första yogalärarutbildning för 10 år sedan. 2017 blev hon internationellt ceritifierad Ashtanga Vinyasa yoga lärare och har också fördjupat sig inom chakrasystemet samt yoga för personer med beroende och medberoende. Idag frilansar hon som vinyasa yoga men har även kurser och retreats i egen regi med bl.a fokus på att balansera kroppens energiflöde (chakrasystemet).

Som yogalärare vill jag guida till en nyfiken och prestigelös inställning. Vi kommer alla till mattan med olika förutsättningar med oss i bagaget och jag vill att alla ska känna sig välkomnade och trygga. Man måste inte vara akrobat eller meditationsproffs för att kunna yoga.

Det härliga med yogan är ju att var och en hittar sin transformation från en hållplats man klev på. Jag ser yogasalen som en säker plats där vi hittar frid inom oss själva. Samtidigt sticker jag inte under stol med att jag gillar att utmana. Det är när vi hamnar i det där utrymmet av hårt arbete men med en mjuk inställning som yogan kan göra sin magi. Som en lärare en gång sa till mig: när vi går ut ifrån salen- det är då yogan börjar.