Yoga med djup och hjärta i Johanneshov & Bagarmossen, Stockholm

Yoga med djup & hjärta - Hatha, yin, kundalini, vinyasa, ashtanga

På både Kroppsverkstan i Hammarbyhöjden och på Yogarummet i Bagarmossen kan vi erbjuda över tio öppna drop-in-klasser i veckan. Dynamisk eller lugn hatha yoga, välgörande och oftast mjuk kundaliniyoga eller den stillsamma och djupgående yin-yogan. Följ ditt favoritpass vecka efter vecka eller blanda som du vill.

De båda anläggningarna erbjuder tillsammans det största yogautbudet i södra Stockholm men vi behåller fortfarande vår jordnära och personliga prägel. Låt dig inspireras och växa med oss, som människa, i närvaro och i självkärlek.

Info om schema-undantag, tema etc:
Gilla Yogarummets facebook-sida, Kroppsverkstans facebook-sida

YOGA n' Relax

Kom ner i varv och kom ner i kroppen. Vila i din andning, hitta balans och klarhet.

Klasser

- Hatha, ashtanga, vinyasa yoga
- Kundalini, yin yoga
- Mamma bebis yoga, mammalates (yoga & pilates)
- Pilates

Relaterade kurser
Gravidyoga, Hatha för nybörjare, Meditation & mindfulness

Hatha yoga - vad betyder de olika benämningarna?

Ordet Hatha är sanskrit där Ha betyder sol och Tha betyder måne. Hatha Yoga strävar efter att balansera solens och månens energi för att finna ett inre lugn.

  • Hatha Flow En mer dynamisk yogaform där man utgår från grunderna i Hatha Yoga och utför de olika positionerna i ett flöde länkat med andetaget.
  • Hatha slow flow Ett långsammare och mjukare flöde.
  • Hatha Strong flow Ett starkare och kanske lite mer fysiskt utmanande flöde men med andetaget som ankare.
  • Lugn Hatha En lugnare yogaform i ett långsammare tempo med färre yogapositioner som du ofta håller lite längre.
  • Hatha basics En grundläggande hatha yogaklass med mer detaljerade genomgångar av yogapositionerna.
  • Yin & Yangyoga En komboklass av hatha flow och yinyoga.

Hatha Yoga

Hatha yoga

Hathayoga är samlingsnamnet för all fysisk yoga där kroppen används som vårt främsta redskap för att skapa balans och hitta tillbaka till vårt naturliga tillstånd.

Ett hathayogapass består av klassiska yogapositioner (asanas) med fokus på andning och inre närvaro och som arbetar igenom hela kroppen för att lösa upp spänningar i muskler och leder, göra dig mer smidig och stärka upp kroppen. Passen varierar utefter lärarens egna sammansättning av rörelser.

Vinyasa flow

Vinyasa flow

En fysisk yogaform där vi varvar styrka, balans och smidighet, rör oss in i och ut ur de olika positionerna (asanas) i ett flöde, i samklang med andningens rytm.

Yin Yoga

Yin yoga - mjuk & meditativ

En lugn yogaform som är en blandning av yoga, medveten vila, balansering av kroppens energisystem med fokus på att mjuka upp bindväven.

Afterwork Yin med Johan bjuder in dig till att mjukt landa efter en vecka på jobbet, öppna upp för helgens ledighet eller bara ta hand om dig precis där du är.

Vi gör några lätt uppmjukande rörelser, sedan vilar vi in i stilla positioner & återhämtar oss på djupet i kropp & sinne.

Restorative

Restorative yoga

En meditativ och terapeutisk yogaform som handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt. Du placerar dig i sköna och bekväma positioner uppstöttad av kuddar och filtar som ger maximal avlastning för kroppen och hjälper dig att slappna av. Positionerna hålls ibland ända upp till 30 minuter för att ge dig tid och utrymme att verkligen sjunka in i positionen och finna återhämtning.

Yoga Nidra

Yoga Nidra - Medveten sömn

En guidad meditationsteknik som även kallas yogisk sömn. Yoga Nidra utförs liggandes i vilopositionen savasana där du guidas att slappna av i varje kroppsdel, del för del och landa in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn.

Yoga Nidra kan hjälpa dig att hitta en total djupavslappning och lösa upp mentala och fysiska spänningar.

Kundalini Yoga

Kundaliniyoga

Kroppsverkstan: 2 pass (schema)
(Sön: Helene jämn vecka, Frieda ojämn)

Yogarummet: 0 pass (schema)

Kundaliniyoga passar alla, oavsett ålder och vart vi befinner oss i livet.

Dynamiska övningar tillsammans med andnings-tekniker, meditativt fokus och mantrasång hjälper oss att uppnå fysisk, känslomässig och mental balans.

Info om undantag, tema osv: Se facebook-länkar ovan.

Yogakurser och klasser för mammor

Vi har även kurser i gravidyoga, barn-, tonårs-, familjeyoga och senioryoga samt drop-in-klasser i Mamma bebis yoga och annan träning för mammor med bebis. Har du giltigt träningskort (ej klippkort) så kostar det inte mycket extra om du går en kurs. Till kurssidan.