Qigong för seniorer med Göran Målquist | Kroppsverkstan

Qigong för seniorer med Göran Målquist

Sheng Zhen Gong - Qigong för seniorer med Göran Målquist

Med qigong ökar du kroppens självläkande förmåga, får mer energi och känner dig avslappnad! Sheng Zhen Gong är en form av qigong som har sina rötter i kinesisk tradition och traditionell kinesisk medicin.

 

Om Göran
Göran Målquist har sedan 1997 studerat qigong för kinesiska mästare, varav sju veckor Kina. Min läromästare är Li Jun Feng, som skapat Sheng Zhen Gong.

Mer om denna form av qigong
szstockholm.se
shengzhen.org

Om Qigong / Sheng Zhen Gong
Qi betyder livskraft eller livsenergi. Gong betyder att tjäna eller verka. En människa kan må dåligt av brist på qi, dålig qi, eller obalans mellan yin och yang qi. Det kan också vara så att qi-flödet i kroppen är blockerat. Qi Gong hjälper oss att få energin (Qi) att flöda i kroppen.

Varför är det bra med Sheng Zhen Gong?

Kroppen mår bra
Alla rörelser och meditationer inom Sheng Zhen Gong, syftar till att få utövaren att bli mer och mer avslappnad för att stimulera flödet av qi i kroppens meridianer. Med ökad avslappningen ökar också kroppens förmåga att ta emot mer qi.

Det stärker kroppen
Stelhet och krämpor motverkas. En lugn sinnesstämning När kroppen är avslappnad blir också sinnesstämningen lugnare. Den mentala hälsan förbättras. Negativa tankar och stress motverkas.

Öppna hjärtat
En lugn sinnestämning ”öppnar hjärtat”. En person med ett ”öppet hjärta” känner instinktivt vilken som är den rätta handlingen varje given situation. Målet är att komma bort från konflikter, oväsen och stress i tillvaron och uppnå ett tillstånd av lugn, stillhet och harmoni, vilket är människans naturliga tillstånd. Människan kan förändra sig själv och sin omgivning genom att utöva Sheng Zhen Gong.