Pilates | Kroppsverkstan

Pilates

Pilates
med Boaz

Pilates med Boaz Cohen

Tid: Torsdagar 18.15-19.15 Kroppsverkstan

Pilates kan utföras på matta, med boll och i speciella träningsmaskiner. Vi håller oss på mattan, med kroppen som vårt främsta redskap.

I pilates utför du mjuka och långsamma kroppsrörelser, samt använder din andning för att nå muskler i andningsapparaten och magen. Det stärker hela kroppen, speciellt den mer djupliggande och grundläggande bålmuskulaturen som annan träning oftast inte fokuserar på.

Dessutom tränar övningarna upp din rörlighet, oftast på ett mer skonsamt sätt än tex yoga. Det gör att pilates föredras av såväl professionella dansare som för de med rygg- eller nackproblem.

Inga förkunskaper behövs.

 

Jag känner inget, vad gör jag egentligen?

Första gångerna du gör pilates så kan det vara lite förvirrande för du kan knappt känna att du spänner magen eller utför ett arbete. Gör du då rätt, det borde väl kännas?

Det beror på att pilates arbetar med djupliggande muskulatur där de flesta inte har utvecklat nervtrådar. Inga nervtrådar, ingen känsel. Men lugn, nervtrådarna skapas av din koncentration. Du fokuserar uppmärksamheten där det ska kännas och efter 4-8 pass så har det skapats känselspröt som berättar hur dina magmuskler känns.

Kroppen är fantastisk!

 

Boaz Cohen

"Jag har jobbat professionellt med träning och förbättring av fysiska förmågor i över trettiofem år. De första tjugofem åren som professionell dansare i välkända dansgrupper; The Kibbutz Contemporary Dans Company, Cullbergbaletten (under ledning av Mats Ek, Carolyn Carlson och Johan Inger).

Jag upptäckte pilates 1999 då jag skadade mig i ryggen och vanliga behandlingar hos kiropraktorer, naprapater och akupunktörer inte räckte till. Tre månader senare var jag tillbaka på fötterna och dansade på scenen. År 2005 gick jag min första instruktörsutbildning och sen dess forsätter jag att utbilda mig, så gott som varje år, på olika workshops och kurser med kända mästare som Carita Lesche, Michael King, Deborah Lessen, Amy Taylor Alpers och Peter Roel bland andra.

Sedan 2005 har jag jobbat som egenföretagare inom dans, som dansare och danslärare och som pilatesinstruktör."

Mer om Boaz: www.pilatesbyboaz.com