Pilates | Kroppsverkstan

Pilates

Pilates

Pilates med Tim

Tid: Torsdagar 18.15-19.15 Kroppsverkstan

Pilates kan utföras på matta, med boll och i speciella träningsmaskiner. Vi håller oss på mattan, med kroppen som vårt främsta redskap.

I pilates utför du mjuka och långsamma kroppsrörelser, samt använder din andning för att nå muskler i andningsapparaten och magen. Det stärker hela kroppen, speciellt den mer djupliggande och grundläggande bålmuskulaturen som annan träning oftast inte fokuserar på.

Dessutom tränar övningarna upp din rörlighet, oftast på ett mer skonsamt sätt än tex yoga. Det gör att pilates föredras av såväl professionella dansare som för de med rygg- eller nackproblem.

Inga förkunskaper behövs.

 

Jag känner inget, vad gör jag egentligen?

Första gångerna du gör pilates så kan det vara lite förvirrande för du kan knappt känna att du spänner magen eller utför ett arbete. Gör du då rätt, det borde väl kännas?

Det beror på att pilates arbetar med djupliggande muskulatur där de flesta inte har utvecklat nervtrådar. Inga nervtrådar, ingen känsel. Men lugn, nervtrådarna skapas av din koncentration. Du fokuserar uppmärksamheten där det ska kännas och efter 4-8 pass så har det skapats känselspröt som berättar hur dina magmuskler känns.

Kroppen är fantastisk!

 

Tim Casper

Tim has more than 20 years of experience of body therapies including pilates. Read more about Tim's yoga practice.