Meditation: Klangresa | Kroppsverkstan

Meditation: Klangresa

Meditation:
Klangresa

Pris & datum

Datum VT -17: 17/2-19/5 (ej 24/2, 14/4)
Tid: Fre 19.00-20.00 på Yogarummet (YR)
Pris 1 ggr: 200:- (Medlem: 120:-)*
Klippkort 5 ggr: 750:-
Anmälan: www.klangresa.se

*Medlem är den med giltigt kort på Yogarummet eller Kroppsverkstan, dock ej klippkort

 

 

Klangresa

En klangresa är både en form av konsert och en djup avspänning / meditation med hjälp av ljud och vibrationer. Ljuden hjälper dig att skingra tankarna och du kommer snabbt in i djup, vilsam avspänning.

Med mina 7 klangskålar av kvartskristall, ett par instrument från olika delar av världen och min röst tar jag dig med på en djupt avspännande resa. Skålarna ger en mängd övertoner och samverkar med varandra. Allt du behöver göra är att komma, lägga dig tillrätta på golvet, sluta ögonen och ta emot ljuden. Klanger har en fantastisk kraft.

Ljud har använts inom många traditioner här på jorden för att stärka kroppen genom att låta den spänna av. Men också för att samla uppmärksamheten och skapa ett tillstånd av fördjupning och koncentration.

Mer info: www.klangresa.se

”Att delta på en av Ulrikas klangresor är ett perfekt sätt att släppa arbetsveckan och gå ner i varv inför helgen.”
Anna

 

Om Ulrika Berge
Jag hittade meditationen via yogan och har mediterat regelbundet sen 2007.  Inom yogatraditionen finns Nada Yoga, en meditation på kroppens inre ljud som gjorde mig medveten om hur ljud kan hjälpa mig att fokusera hela min uppmärksamhet. På resor till Asien stötte jag i templen på fantastiska instrument som jag upplever påverkar hela min kropp på cellnivå, ofta var de fysiskt stora, till och med större än mig. Jag köpte min första klangskål i Kina 2006 men det är först när jag hittade dessa skålar av kvartskristall 2015 som jag började spela regelbundet, först för mig själv, sen för vänner och så småningom på ställen dit alla kan komma. För mig är klanger ett fantastiskt hjälpmedel för att få oss att komma i kontakt med oss själva. Allt vi behöver finns inom oss.