Kurs: Familjedans & kreativ rörelse i Bagarmossen | Kroppsverkstan

Kurs: Familjedans & kreativ rörelse i Bagarmossen

Familjedans &
kreativ rörelse

Datum

4-7 år: Sön 4/2-3/6

Plats: Yogarummet
Kurspris: 110:-/gång vid köp av resterande kurstillfällen
Medlemspris: 20% rabatt på kurspriset
Drop-in: 150 kr, Klippkort gäller ej

(Gäller 1 barn+1 vuxen)

 

Anmälan

Skicka din anmälan till info@kroppsverkstan.org med barnets namn & ålder samt ditt (målsman) namn och telefonnummer samt kursnamn och startdatum i rubriken.

Drop-in går även bra i mån av plats, hittils inga problem.

 

Familjedans & kreativ rörelse (4-7 år)

Tid: Sön 11.45-12.45 Yogarummet

Saknar Du en aktivitet som är rolig för både dig och ditt barn?
Vi skapar en form av kreativ rörelse för vuxna och barn tillsammans där alla har garanterat roligt och ingen kan göra fel! En fin stund för Dig och Ditt barn/barnbarn/bekants barn med möjlighet till en typ av kontakt ni kanske inte tidigare haft.

Lättsamt och lekfullt utvecklar vi rörelser och dans tillsammans, vi kanske sjunger lite, rytmiserar med kroppen eller med små instrument, gör några yogarörelser, dansar lite disco eller bygger broar med våra kroppar. I vår rörelselek arbetar vi med hela kroppen, tränar vår styrka och smidighet samt utvecklar vår kroppskännedom. Hur rör jag mig min kropp? Vilka kroppsdelar rör jag? Hur rör jag mig i rummet? Hur rör vi oss tillsammans?

Stora som små kan vara med, men vi tänker oss främst åldrarna 4-7 år. Alla är välkomna! Du leds av två erfarna dansare.

 

Lärare: Tove Lundberg och Hanna Wetterstrand

Tove har dansat sedan barnsben och har alltid använt dansen som uttrycksmedel, som ett extra språk. Hon började som liten med barndans och jazzdans och fortsatte sedan med västafrikansk dans, balett, modern dans och floorbarre. Tove har dansat på scen men framförallt fortsatt att utforska dansen (på Danshögskolan och Danscentrum) och funnit dess möjligheter att kommunicera, glädja och läka. Tove har undervisat barngrupper på Kulturskolan men också vuxengrupper inom socialpsykiatrin.
Tove har bland annat utbildat sig i danspedagogik och skapande dans vid Stockholms Musikpedagogiska institut. Som ett komplement till dansen ägnar sig Tove åt olika former av yoga och att spela slagverk. För Tove har ett passionerat förhållningssätt till dansen som hon gärna delar med sig av.

Hanna har dansat hela sitt liv. Som barn och ungdom dansade hon jazzdans, balett, fridans och step, men som vuxen tog modern dans överhanden. Hon har varit dansare i dansgruppen Uppsala dansteater, och dansat kontaktimprovisation i många år. Hanna har också utbildat sig bland annat i improvisationsdans i Freiburg Tyskland.
Hon utövar också olika typer av yoga regelbundet. Hanna brinner för att få människor att hitta in i sitt personligt unika rörelsesätt.