Kurs: Barnyoga, tonårsyoga & familjeyoga i Johanneshov, Stockholm | Kroppsverkstan

Kurs: Barnyoga, tonårsyoga & familjeyoga i Johanneshov, Stockholm

Barnyoga, Tonårsyoga
& Familjeyoga

Datum

10-12 år On 7/2 Kroppsverkstan (10 ggr)
13-17 år: Ti 6/2 Yogarummet (14 ggr)

Familjeyoga 4-6 år: Sö 11/2 Yogarummet (10 ggr)
Familjeyoga 6-11 år: Sö 11/2 Yogarummet (10 ggr)

Pris: Barnyoga 110:-/gång
Familjeyoga 110:-/gång (1 barn+1 vuxen)

 

Anmälan

Skicka din anmälan till info@kroppsverkstan.org med barnets namn & ålder samt ditt (målsman) namn och telefonnummer samt kursnamn och startdatum i rubriken.

 

Barnyoga 10-12 år

Tid: Ons 17.00-18.00 Kroppsverkstan

Barnyogan är prestationslös och glädjefylld. Fokus ligger på att lära känna sin kropp och stärka självkänslan. Vi testar olika yogapositioner, ibland gör vi också parövningar som stärker tillit och samarbetsförmåga. Vi hittar andetaget och provar på att meditera.

Varje klass avslutas med en skön avslappning.

 

Lärare för barn 10-12 år onsdagar: Kim Auvinen
Kim är utbildad barnyogalärare hos Helen Larsson och utbildad yogalärare för vuxna på It's Yoga. 

 

Tonårsyoga 13-17 år

Tid: Tis 16.30-17.30 Yogarummet

Tonårsyogan är inspirerad av dynamisk Hatha yoga som är en mer fysisk form av yoga. Vi kommer att gå igenom varje rörelse noggrant så alla hänger med. Klassen avslutas alltid med en djupavslappnande vila.

Kursen är anpassad till tonårsperioden med allt som händer både fysiskt och mentalt. Målet är att hitta en stabil grund och lära känna sig själv inifrån och ut. Yogan är ett bra redskap för att hantera stress och prestationsångest. Yogan hjälper oss att bli vän med våra kroppar, bidrar till ökad självkänsla och skapar lugn i vårt sinne.

 

Lärare tonårsyoga: Kristin Winander 

Kristin är en uppskattad hatha- och yinyogalärare. Hon brinner för att inspirera till ökat välmående och en djupare kontakt med sig själv: kroppsligt, mentalt, känslomässigt och själsligt. Hennes inkännande, mjuka och varma attityd i kombination med sin gedigna erfarenhet av olika yoga- och meditationsformer gör det enkelt för dig som deltagare att lyssna in de egna behoven och yoga i närvaro, utan prestation.

För Kristin är en av de viktigaste aspekterna av yogan att lära känna sig själv, sin kropp och sina behov och röra sig i takt med sig själv.

 

Familjeyoga

Vuxen med barn 4-6 år
Tid: Sön 14.00-14.45 Yogarummet

Vuxen med barn 6-11 år
Tid: 
Sön 15.00-16.00 Yogarummet

 

Familjeyogan är uppbyggt kring olika yogapositioner som vi gör ihop med barnet/barnen. Vi har skoj lika mycket som vi tränar fokus och balans med inslag av parövningar och avslappning. Klassen passar både nybörjare och vana yogautövare.

Mamma, pappa, barn, farmor, morfar, kusiner, syskon, kompisar. Barnen är främst mellan åldrarna i respektive kurs, de vuxna får vara hur unga eller gamla som helst .Vem du är och vilka du har i din familj- det avgör du själv.

Priset på 110:-/gång är för ett barn och då kan en vuxen följa med. Dock så köper man hela kursen, det är ej drop-in. Två barn blir alltså 220:-/gång och då kan upp till 2 vuxna följa med. I det fall det är fler vuxna än barn betalar de 50:-/vuxen. Kursavgiften är kopplad till ett barn så man kan låta olika vuxna få vara med om inte samma vuxenperson kan alla gånger.

 

Lärare familjeyoga 4-6 år & 6-11 år: Christina Haraldsen
Christina är certifierad barn & yogalärare via Kids Yoga Foundation. Hon har även en grundutbildning i Ashtanga yoga vinyasa på It's yoga. För Cicki är yogan ett redskap för att må bra ”inte bara i kroppen utan även i knoppen” och den känslan vill hon dela med sig av.