Kurs: Barnyoga, tonårsyoga & familjeyoga i Johanneshov, Stockholm

Barnyoga, Tonårsyoga
& Familjeyoga

Datum

10-12 år: On 13/9 Kroppsverkstan (13 ggr) 
10-12 år To 28/9 Yogarummet (10 ggr)  INSTÄLLT
13-17 år: Ti 5/9 Yogarummet (14 ggr)

Familjeyoga 6-12 år: Må 11/9 Kroppsverkstan (13 ggr)
Familjeyoga 5-11 år: On 27/9 Yogarummet INSTÄLLT

Familjeyoga 4-7 år: Sö 10/9 Yogarummet (14 ggr)

Pris: Barnyoga 110:-/gång
Familjeyoga 110:-/gång (1 barn+1 vuxen)

 

Anmälan

Skicka din anmälan till info@kroppsverkstan.org med barnets namn & ålder samt ditt (målsman) namn och telefonnummer samt kursnamn och startdatum i rubriken.

 

Barnyoga 10-12 år

Tid: Ons 17.00-18.00 Kroppsverkstan
Tid: Tors 15.30-16.30 Yogarummet  INSTÄLLT

Barnyogan är prestationslös och glädjefylld. Fokus ligger på att lära känna sin kropp och stärka självkänslan. Vi testar olika yogapositioner, ibland gör vi också parövningar som stärker tillit och samarbetsförmåga. Vi hittar andetaget och provar på att meditera.

Varje klass avslutas med en skön avslappning.

 

Lärare för barn 10-12 år onsdagar: Kim Auvinen
Kim är utbildad barnyogalärare hos Helen Larsson och utbildad yogalärare för vuxna på It's Yoga. 

Lärare för barn 10-12 år torsdagar: Nasim Nadi

 

Tonårsyoga 13-17 år

Tid: Tis 16.15-17.15 Yogarummet

Tonårsyogan är inspirerad av dynamisk Hatha yoga som är en mer fysisk form av yoga. Vi kommer att gå igenom varje rörelse noggrant så alla hänger med. Klassen avslutas alltid med en djupavslappnande vila.

Kursen är anpassad till tonårsperioden med allt som händer både fysiskt och mentalt. Målet är att hitta en stabil grund och lära känna sig själv inifrån och ut. Yogan är ett bra redskap för att hantera stress och prestationsångest. Yogan hjälper oss att bli vän med våra kroppar, bidrar till ökad självkänsla och skapar lugn i vårt sinne.

 

Lärare tonårsyoga: Mirja Blomqvist
Mirja är utbildad barn- och tonårsyogalärare via Kids Yoga Foundation. Hon är även Global Yoga River guide, och yinyoga- och gravid/mamma-baby- yoga-lärare. Mirja brinner för att barn och ungdomar ska behålla sin medfödda förmåga att genom andning och rörelse stärka kropp och sinne.

 

Familjeyoga

Vuxen med barn 4-7 år
Tid: Sön 15.00-16.00 Yogarummet

Vuxen med barn 5-11 år                  INSTÄLLT
Tid:
 Ons 16.45-17.45 Yogarummet

Vuxen med barn 6-12 år
Tid: 
Mån 16.30-17.30 Kroppsverkstan

 

Familjeyogan är uppbyggt kring olika yogapositioner som vi gör ihop med barnet/barnen. Vi har skoj lika mycket som vi tränar fokus och balans med inslag av parövningar och avslappning. Klassen passar både nybörjare och vana yogautövare.

Mamma, pappa, barn, farmor, morfar, kusiner, syskon, kompisar. Barnen är främst mellan åldrarna i respektive kurs, de vuxna får vara hur unga eller gamla som helst .Vem du är och vilka du har i din familj- det avgör du själv.

Priset på 110:-/gång är för ett barn och då kan en vuxen följa med. Dock så köper man hela kursen, det är ej drop-in. Två barn blir alltså 220:-/gång och då kan upp till 2 vuxna följa med. I det fall det är fler vuxna än barn betalar de 50:-/vuxen. Kursavgiften är kopplad till ett barn så man kan låta olika vuxna få vara med om inte samma vuxenperson kan alla gånger.

Lärare för familjeyoga 6-12 år: Sandra Aggemo
För Sandra är yogan så mycket större än rörelser och andning, den kan ge barn möjlighet till ett balanserande förhållningssätt och trygg grund in i vuxenlivet. Hon vill vara den personen som hon behövt som barn och ungdom, den som berättar att man är bra just som man är och som introducerar balanserande verktyg på ett lekfullt sätt. Sandra är utbildad barnyogalärare via Happy Me Yoga. Hon är certifierad Livscoach och älskar att se när människor kommer i kontakt med hjärtats röst. (happymeyoga.se)

Lärare familjeyoga 4-7 år: Rebecca Fratini
Rebecca är diplomerad barnyogalärare hos Barnyoga.com i Stockholm. Hon arbetar även som fysioterapeut med medicinsk yoga som verktyg samt danslärare för barn och vuxna. Chansen att få påverka och stärka kreativitet och självkänsla genom yogaundervisning är det som driver Rebecca i sin undervisning med både barn och vuxna. Undervisningen sker genom fantasifulla yogasagor där alla vuxna deltagare förvandlas till barn.

Lärare familjeyoga 5-11 år: Christina Haraldsen
Christina är certifierad barn & yogalärare via Kids Yoga Foundation. Hon har även en grundutbildning i Ashtanga yoga vinyasa på It's yoga. För Cicki är yogan ett redskap för att må bra ”inte bara i kroppen utan även i knoppen” och den känslan vill hon dela med sig av.